En av världens coolaste brudar

Musiken är väl kanske inte min grej direkt, men hon är ascool! Plus att videon är så jävla grym! Är inte direkt en överaskning att det är geniet Jonas Åkerlund som har varit framme.


VAKNA! Med The Voice!

Jag fick just vara med i VAKNA! Med The Voice!!! För er som inte vet så är The Voice en radiokanal som egentligen heter The Voice Of HipHop And RnB. Som man förstår på namnet så spelar dom alltså RnB, vilket ju absolut inte är min grej, men dom har en skitbra morgonshow med Jakob Öqvist, Josefin Crafoord och Paul Haukka. Just morgonshowen går dock inte bara på radio, utan den sänd även på kanal 5 på tv. Jag brukar alltid kolla på programet om jag är vaken. Det är hur bra som helst! Som alla andra morgonshower så har dom ju lite olika gäster. Idag var det Paul Tilly, som spelar ICA-Ulf i ICAs långlivade reklamfilmsserie. Lyssnarna och tittarna kunde ringa in och ställa frågor, så jag ringde och fick vara med. Yay! Vad jag frågade? Ni får gå in på The Voice' hemsida och lyssna på programet. ;) Kan säga att det är under näst sista timmen av programet, så behöver ni inte leta igenom fyra timmars radio. Tänk vad dagen började bra!


En god natts sömn

Inatt har jag verkligen sovit ordentligt Det känns jätteskönt. Somnade ganska snart efter att jag kom hem. Vid halv tolv sov jag som en stock. Detta har då följdaktligen lett till att jag är vaken tidigt, men det gör ingenting. Jag sitter i sängen med datorn i knät och tittar på tv. Snart ska jag göra frukost också. Tänkte göra en hel kanna te och sätta i mig. Jag älskar mitt te! Gröna Tigern heter det, har ni inte testat det så GÖR DET! Det finns på Tehörnan i Forumgallerian.



Tisdagskvällen var rätt trevlig. Eller, jag jobbade ju fram till 22.15 och det var väl kanske inte det roligaste, men efter. Jag kom i alla fall hem från jobbet, pigg som en mört, och insåg att jag verkligen inte hade någonting att göra. Så jag åkte ner till V-Dala och drack sodavatten och spelade flipper. När puben hade stängt ner och jonen hade fått sin lön så gick jag och Jacke till Palermo. Vi tänkte möta upp med Carro och Axel, men vi hittade inte dom där dom satt längst in bakom allt och alla, så vi satte oss nere i källaren för oss själva och snackade skit. Jacke tog en öl men jag höll mig till cola.
När jag kom hem vart det sova direkt, men trots det så vaknade jag ganska så tidigt igår. Jag kände på mig att det skulle bli en tråkig dag så jag ringde mamma och tog på mig uppdraget att ta med Felix på hans lunchpromenad. Så jag städade först badrummet, och sen begav jag mig av till mamma och pappa. Jag och Felix var ute och gick riktigt länge. Minst en och en halvtimme. När vi kom fram till stället där Röborundan svänger tillbaka så tyckte jag att vi egentligen inte hade varit ute så länge, och jag hade ju all tid i världen och Felix verkade inte det minsta trött så vi fortsatte ända till högarna i Gamla Uppsala. Jag älskar att vara där ute. Jag känner mig så uppfylld av ärorik, hednisk historia. Dessutom är det väldigt mysigt att gå där mellan kullarna. Eller gravhögarna närmare bestämt. När vi kom hem var jag i alla fall jättetrött. Hade ju inte sovit så mycket under natten. Fikade lite med mamma och sen gick jag hem och sov middag i typ två timmar.
Efter det begav jag mig ännu en gång till V-Dala, denna gång för att vara med på jämlikhetsgruppens diskussionskväll. Det var riktigt trevlig och intressant. Gabriella försökte göda oss med fika och senare med en jättegod potatissallad till middag. När det hela var slut spelade jag lite flipper och åkte sedan hem och somnade på studs.
Nu ska jag titta på VAKNA! Med The Voice. Tjipp!



Dagens låt:

Slayer - Bloodline

Svininfluensavaccinet

Igår vaccinerade jag mig mot svininfluensan. Alla har ju snackat om dom farliga och obehagliga biverkningarna, men hittills är det enda som hänt att min arm svullnat upp lite och är en smula öm. Typ som ett hummlestick. Jag har aldrig blivit getingstcken så jag vet inte hur det känns, men hummlestucken har jag blivit, och det är typ så min arm känns just nu. Inte så farligt med andra ord. Nu sitter jag i alla fall här och tittar på Vakna! Med The Voice. Har inte sovit så länge, men eftersom jag körde en rejäl middagslur igår så känner jag mig rätt utvilad. Erbjöd mig att ta hand om hundarna över lunchen så det ska bli rätt mysigt. Gå på prommis med mina älsklingar. Ska ta en rejäl en i skogen med Felix också. Mona är lite för gammal och trött så hon får en mindre runda i skogsområdet här intill. Ska passa på att tvätta lite viktiga grejer. Missade min tvätttid igår. Men just nu känner jag att jag är jättehungrig. Jag ska ta och äta frukost och dricka min dagliga yoghurtshot. Har börjat köra med sånna. Dom är tydligen bra om man är stressad och magen påverkas och så. Dom är svindyra men det är det värt om dom får mig att må bättre. Jag har ju sjuk stressmage ibland, och det är fan inte kul. Rapar och sura uppstötningar som fan. Äckligt och jobbigt. Jaja, nu blir det knäckemacka och yoghurtshot. Och ett glas O'Boy kanske. Sen ska jag duscha, och sedan ut och möta dagen. Glöm nu inte att vaccinera er, alla ni som har möjlighet! Det är inte alls så farligt som det sägs.



Dagens låt:

The Clash w. Rankin Roger - Rap The Casbah
(Inte Rock, RAP The Casbah! Lyssna på den, den är skön!)

Lunch?!

Ät lunch med mig idag! Jag är sugen på kina-buffé men är absolut öppen för förslag. I vanliga fall skulle jag direkt kasta mig på telefonen och ringa till Lajni, men jag råkar veta att hon ligger hemma med 39,5 graders feber idag. Krya på dig Lajni! Så fort du blir frisk ska vi pimpla kaffe och svulla våra klassiska focaccias på Linné.
Appropå att vi ska pimpla kaffe, pimpla öl är för tillfället inte aktuellt. Jag har bestämt mig för att ta några vita veckor. Rättare sagt fram tills den 28e november. Nästan en månad alltså. Det känns rätt schysst. Tror det kan vara bra att avgifta kroppen lite. Ska kolla hur det påverkar ekonomin också. Om det blir en drastisk förbättring kanske jag kör det här lite oftare. Hade en vit månad i vintras, var rätt skönt, men då var det mycket med festivalbiljetter och annat som slet på bankkontot. Den gången var det inte planerat heller. Det bara blev så. Dom vita månaderna måste väl ändå vara dom bästa. När man inte är "tvingad" att vara nykter, utan man bara känner för att vara det. Ett tydligt tecken på att man inte är alkoholist.

Men nu ska jag fortsätta kolla på Vakna! Med The Voice. Men kom ihåg att jag behöver någon att luncha med! Hör av er på telefon eller Facebook, om ni inte har mitt telefonnummer (no way att jag lämnar ut det på bloggen!).



Dagens låt:

Öppna Korten - En Sång För Få

Halloween

Då sitter man här igen. Sömnlös framför Jerry Springer. Det är det vanliga. Någon är transa, någon är otrogen med sin flickväns syster, och någon annan jobbar som hora utan att pojkvännen vet om det. Orginellt.



I lördags var det Halloween. Det är egentligen rätt sjukt att fira, det är ju liksom helgen då man ska minnas dom döda. Istället klär man ut sig och festar. Dom är skumma på Irland/i USA. I alla fall, det blev kalas för mig trots allt. Har liksom ingen nära släkting eller vän som är begravd eller så här i Uppsala så det var ändå aldrig tal om att åka till någon kyrkogård eller så. Istället var jag på maskerad hos Lena. Det var riktigt kul. Hon hade satsat som fan och lagat en massa läskigt godis och gjort röd och grön bål. Bland annat. Jag valde dock att inte klä ut mig i enlighet med skräcktemat. Det där med blod och zombie-smink har aldrig riktigt varit min grej. Jag klädde ut mig till Rachel Bolan istället. Det var mycket enklare, och jag kände mig betydligt mer bekväm med det än jag hade gjort utklädd till vampyr eller nåt. Dessutom visste jag att jag skulle vara ensam om den förklädnaden. Det var fler än jag som klädde ut sig till sina idoler. Anders var King Diamond till exempel. Och Jonas var läskigheten själv i sin Misfits-outfit.
När vi blivit mätta på läskig bål, och bråkat tillräckligt om Spotify, så begav vi oss mot KROM där F.K.Ü. skulle spela. KROM är ju jävliga nog att ha 23-årsgräns, men min ärlighet gjorde susen.
Vakt: "Legitimation tack."
Jag: "Varsågod, men jag kan ju säga på en gång att jag inte är 23, men det brukar inte vara något problem."
Vakt: "Jaja, du var ju schysst nog att berätta det."
Jag kan ju ha råkat tillägga att jag skulle gå in med min pojkvän, och pekat på Jonas, men det hade nog inte behövts egentligen. Stackars Johanna kom fem minuter senare, och hade den extrema oturen att råka på en annan vakt. En vakt som troligen inte fått knulla sedan Palme-mordet. Hon kom inte in. Både Pernilla och Lena var och pratade med vakten, och fick medhåll av någon ansvarig. Men vakten hade sina "principer" (läs "rutten kuk") och vägrade. Som tur var hade Johanna andra polare på stan som hon kunde hänga med, men ändå! Surt! Senare under kvällen, efter spelningen, så gick brandlarmet. Hurra hurra... Kan ge mig fan på att det var någon jävla idiot som fått för sig att röka under en brandvarnare eller nåt. Alla besökare var tvungna att stå ute på gatan i en kvart. Dom flesta hann inte hämta sina jackor innan vi blev utkörda. Jag är sjuk nu. Eller, jag har förbannat ont i halsen, sådär som när en förkylning börjar smyga sig på. Jag har inte tid att vara sjuk. Jävla brandlarm. Hursomhelst, jag hade en halvdrucken öl kvar när vi skulle gå ut. Jag kände inte för att svepa den och dessutom så var jag sur, så jag stoppade den helt enkelt i väskan. Nu kanske ni undrar hur fan det gick till utan att jag fick öl i hela väskan. Inga problem! Bara att hålla lite diskret utanpå väskan så att glaset står lodrätt. I vilket fall, glaset matchade två andra Carlsberg-glas som jag råkat få med mig från Uplands vi tidigare tillfällen, så jag tänkte att det kan ju vara kul med ett helt set. Så nu har jag två till. Haha! Om någon nu tycker att jag är elak så kan jag meddela att pubar och barer får glasen gratis av ölleverantörerna. Så dom förlorar inget på det. Jaja, hursomhelst så var kvällen som helhet riktigt lyckad, med undantag för dom två, ovan nämnda, incidenterna.

Pernilla är rabiessmittad mördarkanin (även om öronen inte syns på denna bilden) och jag är Rachel Bolan.




Nu ska jag antingen försöka sova, eller vänta på morgonen och traska över till mamma och pappa. Känner för att prata med dom. Jag har världens bästa föräldrar!



Dagens låt:

Pantera - Cemetery Gates (Ja, det är en jävligt pissig dag/natt/vecka/månad, så den låten passar förbannat bra nu.)

RSS 2.0